Documentary: Fake Famous - HBO.

Hello Sweeties! I går havde jeg mig en virkelig dejlig fredag på sofaen, hvor jeg havde købt en lille smule bland selv slik, taget min dyne med ind på sofaen, og hvor jeg ville se en rigtig god film og bare slappe af. Jeg endte hos HBO, da jeg i øjeblikket svinger mellem dem eller Viaplay, og lige nu på Viaplay er det kun serier jeg ser, og det var jeg ikke i mood til. Derfor søgte jeg lidt rundt på HBO, og faldt over den her dokumentar, som jeg faktisk længe gerne har ville se, og nu blev det tiden til den. Den tager lidt over en time, men hvis man går op i de sociale medier og generelt alt ved Instagram, så syntes jeg virkelig man skal tjekke den ud, fordi den efterlod mig helt mundlam og med en følelse af, at det her var for sindssygt.

I dag er det jo meget normalt at være influencer, og der kommer flere og flere til, og derfor er der et hold, som tidligere har arbejdet for store virksomheder og for New York timers, som vælger at undersøge alt det med influenceres, mange følger, gratis ting og alle de vilde ting de kommer til at opleve. De vil simpelthen undersøge, hvor let det er at snyde virksomheder og hvor let det er at blive berømt og kendt på Instagram. De finder derfor 3 forskellige typer, som de vil gøre kendt på Instagram, og det er seriøst den vildeste rejse de kommer på! Det handler simpelthen om at de køber følgere til dem, køber likes, køber kommentar og meget meget mere! Det er dog forskelligt hvordan de 3 mennesker reagere på det, og forsøget går heller ikke helt optimalt for dem alle, og det er derfor dokumentaren faktisk er ret så interessant! Jeg skal ærligt indrømme jeg sad og blev lidt forarget, fordi det simpelthen er så let at snyde, og købe sig til berømmelse! Jeg blev så vred, og fik helt ondt i maven, over at man bare med et beløb, kan få 10.000 følgere, 100.000 følgere eller hvad du lige ønsker. Jeg ved fra mig selv af, at rigtig mange kæmper for at få følgere, men gør det på den naturlige måde, og derfor rammer det måske lidt, når man kan se at andre måske gør det på en lettere måde. Den ramte i hvert fald ret voldsomt hos mig, og efterlod mig med ret mange spørgsmål, vrede og lidt en følelse af at det utroligt det kan lade sig gøre og at det sker - og at det faktisk er lovligt.. Ja den dokumentar vendte en del hos mig.

Heldigvis mener jeg at der er kommet utrolig meget fokus på det hos de forskellige virksomheder, og jeg mener faktisk også at Instagram er begyndt at holde mere øje med det, men dokumentaren viser dog bare også at det stadig er et problem, og at det faktisk stadig kan lade sig gøre! Skræmmende, men det virkeligheden. Så hvis du keder dig en aften, ikke ved hvad du skal se, eller bare gerne vil vide mere om falske følgere på Instagram og hvordan det påvirker folk, så tjek seriøst dokumentaren ud - den er for vild, og efterlader en med mange spørgsmål. En god film til en lørdag aften!

Hvad er din holdning/mening omkring falske følgere? Er det noget du synes er okay? Har du måske selv prøvet det?
Rigtig god lørdag til jer alle!
xx N.

Synes godt om

Kommentarer